Trein. Bus. Regiotaxi.

etappe 15: Zelhem - Braamt

 

Tussen deze beide plaatsen kunt u via Doetinchem reizen met Arriva buslijn 23 en buslijn 24. 

In het geval u met de auto naar de etappe reist kunt u overwegen om de auto in Doetinchem te parkeren. U voorkomt de overstaptijd, die zeker in het weekeinde in de richting Zelhem erg lang is. Ook als u met het openbaar vervoer naar de etappe reist is het handig om met de trein naar Doetinchem te reizen en dan met lijn 23 naar Zelhem of met lijn 24 naar Braamt te reizen.

 

 

Buslijn 23 vertrekt op alle dagen van de week om x.10 uur vanuit Zelhem (halte Markt) naar Doetinchem. Op werkdagen rijdt deze lijn twee keer per uur en dan vertrekt ook een rit om x.40 uur. In Doetinchem kunt u overstappen op lijn 24 naar Braamt (overstaptijd 12 minuten). De totale reis duurt ongeveer 38 minuten.

 

Vanuit Braamt (halte Buiting) vertrekt lijn 24 op werkdagen om x.09 en x.39 uur. De overstaptijd in Doetinchem is dan 10 minuten, waardoor de totale reis 35 minuten bedraagt. Op zaterdagochtend, zaterdagavond en zondag de hele dag vertrekt bus 24 om x.09. De overstap in Doetinchem is dan maar liefst 40 minuten, waardoor de reis meer dan een uur duurt. Op zaterdagmiddag vertrekt de bus om x.39 uur en heeft dan wel een goede aansluiting in Doetinchem.

 

Deze reis bestaande uit twee ritten kost in totaal € 2,80 per persoon bij gebruik van de ov-chipkaart. Op zaterdag en zondag kost dit door een aansluiting van meer dan 35 minuten in de richting Zelhem € 3,66. Dat komt omdat het opstaptarief van € 0,86 dan twee keer betaald moet worden. 

 

 

Natuurlijk kunt u ook bij deze etappe gebruik maken van de regiotaxi. In dit geval is dat regiotaxi Gelderland-Achterhoek. Voor meer informatie: www.regiotaxigelderland.nl

       

 

(pagina bijgewerkt 1 januari 2013)