Trein. Bus. Regiotaxi.

etappe 4: Zuidlaren - Rolde

 

Tussen Zuidlaren en Rolde is geen directe route met de bus en daarom kunt u in dit geval het beste gebruik maken van de regiotaxi Noord-Drenthe. U reserveert uw rit minimaal 1 uur vooraf op nummer 0900-4002000 (lokaal tarief). Om in aanmerking te voor het regiotaxitarief dient u van of naar een bushalte te reizen, dus niet van bushalte naar bushalte of van adres naar adres.

 

Met de bus reist u vanaf Zuidlaren (halte Brink) naar Rolde (halte Kerkbrink) v.v. via Gieten of Assen met overstap in die plaatsen en vaak ook nog met extra overstap langs N34 bij Zuidlaren. De rijtijd verschilt nogal. maar is veel langer dan de regiotaxi. Bovendien dient u voor bepaalde ritten ook nog eens vooraf te reserveren (belbus).

 

Tarieven per 1 januari 2014. Een reis met de bus via Assen of Gieten kost afhankelijk van de reis tussen € 4,00 en € 5,00. Een rit met de regiotaxi Noord-Drenthe kost volgens opgave van de regiotaxicentrale € 9,67 voor 1 persoon, € 15,74 bij 2 personen en € 21,81 bij 3 personen bij vertrek vanaf Hotel De Gouden Leeuw in Zuidlaren naar bushalte Kerkbrink in Rolde of omgekeerd.